Menu

Onze diensten Zoekmachine optimalisatie SEO Contact Inloggen Aanmelden

Search engine optimization

Zoekmachine optimalisatie is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf

Zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor search engine optimization je hebt er misschien het een en ander al over gelezen. Of misschien is dit zelfs je eerste artikel. Waar moet je precies mee beginnen als het om SEO gaat? In dit artikel leer je hoe je jouw content kunt optimaliseren en hoe je hiermee kunt beginnen.

Wat is SEO eigenlijk?

SEO in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie. Dit betekent: de website zodanig verbeteren dat zoekmachines hem beter kunnen lezen en zo de waarde goed kan inschatten. Het is belangrijk niet alleen keuzes te maken voor de zoekmachines, maar ook altijd de bezoekers in je achterhoofd te houden!

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit verschillende onderdelen;

  • Content, is de inhoud van uw website. Zonder content geen zoekmachine optimalisatie. Hier gaan we het over hebben in dit artikel.
  • Technische optimalisatie: Als de website technisch niet in orde is, kan het zomaar zijn dat de zoekmachine robots niet bij de website kunnen komen. Belangrijk dus om te zorgen dat je website technisch op orde is. Ga op zoek naar een webbureau die ook kennis heeft van technische zoekmachine optimalisatie of schakel een extern SEO-bureau in om je daarmee te helpen!
  • Off-site SEO: Denk bij offsite SEO bijvoorbeeld aan links naar je website toe. Maar ook shares, likes en exposure op social media kan invloed hebben op je zoekmachine optimalisatie.